Ny toppbloggare: Mad About Tea

För ett tag sedan gick vi ut och efterlyste fler toppbloggare till Ruff Diamonds Crew. Nu står det klart att en av de nya crewmedlemmarna är Susanne som har bloggen Mad About Tea.

Missa inte den här intervjun med vårt härliga nya tillskott!!

 

Namn: Susanne (MadAboutTea) Ekholm

Bor: Ronneby, Blekinge 

Blogg: MadAboutTea.se

Instagram: MadAboutTea

 

1. Vad skriver du om på din blogg?

Allt möjligt som händer och sker i mitt liv, tankar, funderingar, drömmar osv. Skriver även lite om mitt intresse för fotografering.

 

2. Hur skulle du beskriva din stil?

Hmm bra fråga! Har alltid funderar mycket på det här då jag inte riktigt tycker att min stil stämmer in under någon speciell kategori. Jag klär mig ju i det jag tycker är snyggt helt enkelt, dock får jag inspiration från olika japanska stilar och skulle jag tvunget sätta mig själv under en speciell stil så tror jag nog att pastelgoth skulle vara den som passar bäst in på min stil.

 

 

3. Vad gör du en ledig dag?

Haha oj en ledig dag! Jag har oftast något inplanerat på mina lediga dagar. Oftast består det av typ tråkiga grejer som att städa, tvätt osv men också lite roliga saker som att försöka hinna umgås med vänner och familj. Jag är inte typen som sitter hemma och chillar en hel dag bara för att jag är ledig utan jag vill göra saker!

 

4. Vilka är dina mest populära inlägg? 

Alla mina Look of (outfit bilder på mig) inlägg brukar vara väldigt populära. Även inläggen där jag tipsar om lite annorlunda plagg och vart man kan köpa dem.

 

 

5. Nämn tre saker om dig som de flesta inte vet?

 • Jag har haft piercing i ögonbrynet 2 gånger, första gången fastnade den i tröjan och andra gången växte den helt enkelt ut.
 • När jag gick i lekis spräckte jag läppen en vinter när jag och min storasyster samt hennes kompis skulle åka skridskor på gölen hemma hos mina föräldrar.
 • Jag hatar banan. Får krypningar i kroppen av att ens tänka på denna frukt! Dock måste jag i mitt jobb ibland handskas med denna vidriga frukt...

 

KOLLA IN SUSANNES HÄRLIGA BLOGG HÄR!

 

 

Senaste från blogg.se

 • Från Göteborg till Florida: Veckans blogg om livet i ett främmande land

  Floridaliv är bloggen som får en att sukta efter ett sol, bad och ett varmt land.

  Sarah som driver bloggen delar med sig av familjelivet och hur det fungerar i Florida.

  Hennes härliga bilder gör att man bara vill scrolla genom bloggen hela dagen!

    

   

  Hej på andra sidan jorden! Hur kommer det sig att ni flyttade till Florida?

  – Vi flyttade hit för att lära känna min biologiska far bättre. Mina föräldrar skilde sig när jag var liten och mamma flyttade då tillbaka till Sverige. När jag själv fick barn började jag intressera mig mer för min bakgrund och la nästan ett års tid på att förnya mitt amerikanska pass. Det sorgliga är att min biologiska far gick bort ett år efter att vi flyttade över, men vi fick i alla fall ett år tillsammans.  

   

  Hur länge har ni bott där?

  – Vi har nu bott i Florida i fyra år.  

   

   Hemma på Sarahs gata i Florida! 

   

  Du har en hel kategori på bloggen som heter ”Sverige VS USA”. Kan du nämna den största skillnaden?

  – Det är stor skillnad på nästintill allt, men jag kan väl nämna några högst personliga punkter som absolut inte är vetenskapliga:

  Svensken är mer ”direct”, amerikanen kan upplevas ”two faced”. Hör väl ihop med att amerikaner är kända för att vara trevliga och enkla att få kontakt med. Men det kan ibland kännas falskt.

  – Svenskar ska hitta anledningar att få ”unna sig” saker. Det kanske är inbyggt från den ökända jantelagen? Svenskar säger: ”Nu är det semester – nu får man äta dessert eller ta en öl”. Det är mer befriande med Florida, här lever man livet mer komplexfritt med livskvalitet i vardagen.

   

  Vad är det bästa med Florida?

  – Det bästa med Florida för mig är vädret. Visst det kan vara supervarmt under sommarmånaderna, men värme och sol året om gör stor skillnad för humöret.

   

  Så många fina sommar- och solbilder

   

  Ja, det låter härligt! Vad skulle du säga är det sämsta?

  – Sämsta med Florida är bilkörningen. I USA behöver du ha en bil, vart du än ska. Det i kombination med att det är många dåliga bilar på vägarna, många gamla personer som kör som kanske inte borde vara på vägarna för de varken hör eller ser bra och många riktigt dåliga bilförare blir det mycket olyckor varje dag, tyvärr.  

   

  Vad saknar du från Sverige som inte finns i Florida?

  – Massor. Först och främst saknar jag min familj, släkt och vänner. Speciellt när det är sammankomster, födelsedagar och högtider. Mer vardagliga saker jag saknar är till exempel: iskallt gott kranvatten, leverpastej, goda mejeriprodukter, svensk husmanskost och fönsterbrädor.  

   

  Halloweenpyntat hus i Florida. Lite läskigare än i Sverige va? 

   

  Fönsterbrädor? Det var udda! På din blogg kan man läsa om ert halloweenfirande och du nämner att cirka 200 barn brukar gå förbi er gata!! Är denna högtid verkligen så stor i USA som den framställs i filmer och serier?

  – Amerikaner älskar halloween och det är absolut så stort som det ger sken av på tv. Jag gissar att det är tillfället då barn, liksom vuxna, kan klä ut sig till deras fantasikaraktär och hejdlöst spexa.  

   

  På tal om högtider! Hur känns det att fira jul den 25:e istället för den 24:e? Eller hur brukar ni göra?

  – Vi firar jul båda dagarna! Den 24:e försöker vi ha en så svensk jul vi kan med sillunch, köttbullar och skinka till middag samt svenska pepparkakor och julmust. Vi älskar IKEA, vår räddning med svensk mat här! Presenter öppnar vi efter klockan 15 på eftermiddagen och försöker se på Kalle. Den 25:e öppnar de några till paket fast på morgonen, som den amerikanska traditionen. Så det är helt enkelt två julaftnar i detta hem. Vi vill ge båda kulturerna till barnen, därför firar vi även thanksgiving som inte finns i Sverige, men också midsommar och lucia som inte finns här egentligen.   

   

  Tänk att få fira midsommar med sol och strand istället för regn och mygg! 

   

  Att fira jul två gånger och midsommar när det faktiskt är sol – nu blir jag avundsjuk! Men har du några tips på sevärdheter och ställen att åka förbi om man vill resa till Florida?

  – Floridas vår och höst är fantastisk. Siesta Beach med pudervit och sval sand även den varmaste dagen har flera gånger röstats till USAs bästa strand! Jag skulle även rekommendera att åka någon av alla sightseeingbåtar för att se delfiner och airboats i träsken om man vill se alligatorer. Buschgardens är också en rolig nöjespark med både attraktioner för alla åldrar och zoo i ett. Det finns så enormt mycket att göra här!

   

  Sista frågan: kan du nämna tre saker som få vet om dig?

  – Jag är en riktig badkruka! Jag badar i vår pool kanske max 3 gånger om året. Smart nog byggde vi även en jacuzzi som jag använder mer för den kan jag värma upp till nödvändiga 40 grader.

  – Jag har flyttat över 15 gånger i mitt liv.

  – Jag älskar getost! Det är fantastiskt gott, även på pizza.

   

  Så spännande att få höra om ditt liv i Florida! Tack för att vi fick prata med dig. Här hittar ni Sarahs blogg

   

  DU KANSKE OCKSÅ GILLAR DETTA:

  – 6 anledningar till varför du ska resa själv! 

  – 50 grymma bloggare du inte får missa. 

  – Bästa halloweentipsen!

  – Läs om Louise i Turkiet.

  – 8 anledningar till varför du ska testa att bo utomlands

   

   

 • Butterkaka med äpple - den här får ni inte missa!

  Okej, hör på vad denna kaka består av: smördeg, bulldeg, vaniljkräm, äpple och kanel. Drömmen!!
 • Vi tar en tur till Köpenhamn!

  Eller ja, egentligen är det Susanne som gör det. Men vi hänger med på ett hörn och får se bilder!

Senaste från My everyday

Senaste från Stil & skönhet

Senaste från my Food

Background designed by Freepik